Sefer Aycan’dan sağlık alanında alınacak personeller için alım önerisi
Sağlık alanında alınacak yeni personeller için Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan konuyla ilgili bir açıklama da bulundu. Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan sağlık alanında alınacak personeller için üniversite de verilen kadrolara göre değil de alınacak personellerin KPSS puanına göre alınmasını ve ÖSYM tarafından merkezi bir şekilde yerleştirilme yapılamasını istedi.

Sefer Aycan;
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINA
COVİT19 Salgını yaşadığımız bugünlerde ülke olarak ciddi bir mücadele içerisindeyiz. Salgın mücadelesinde sağlık personeli en önde mücadele etmektedir. Kamu üniversite hastaneleri de bu salgın sırasında önemli sağlık hizmetleri vermektedir.
Kamu üniversite hastanelerinde sağlık personeli ihtiyacını karşılamak üzere bu dönemde yaklaşık 15 bin kadro verilmiştir. Üniversitelerin kendilerine verilen kadrolara, kendilerinin alım yapacağı açıklanmıştır. Bu durum alım bekleyen sağlık personelinde güvensizlik ve huzursuzluk oluşturmuştur. Aynı alım işlemlerinin karmaşaya, atama sorunlarına sebep olacağı da beklenmektedir.
Bu nedenle kamu üniversite hastanelerine sağlık personeli alımı yapılırken KPSS puanına göre ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme şeklinde birlikte yapılması olası sorunları önlemek ve sağlık personelinin güveni açısından yararlı olacaktır diye düşünüyoruz.
KPSS puanına göre, ÖSYM tarafından merkezi yerleştirmeyle sağlık personeli alınması önerimizin dikkate alınmasını, Başkanlığınız tarafından gerekli düzenleme yapılmasını bekleriz. Saygılarımla.